155 milyon yıl önce ortadan kayboldu: Kayıp kıta Argoland’ın yeri belirlenmiş olabilir
Bilim insanları 155 milyon yıldır kayıp olan bir nesneyi keşfetti. süper kıta Gondwana Bir parçası olduğu düşünülen Argoland’ı buldu. Kıtanın parçalanmasında Parçalanmış gibiJeologlar kıtanın bugün olduğunu belirtiyor Avustralya kıtası olarak bilinen bir arazi parçası olduğunu açıkladı. Şu ana kadar Gondwana’dan kopan birçok parçanın bulunduğu açıklansa da Argoland uzun yıllardır bulunamadı. bilim dünyasındaTartışmalara neden olan bir kıtaydı.
Utrecht Üniversitesi’nden araştırmacılar, 5 milyon kilometrelik kıtasal kesime ne olduğunu öğrenmek için. Batı Avustralyakıyısındaki derin bir okyanus havzasından elde edilmiştir. jeolojik bilgiKullanıldığı belirtildi.
Gondwana Research dergisinden alınan bilgiye göre, Kayıp kıta tamamen paramparça oldu ama hala var. Kıtayı bulduklarını açıklayan grup, kıtanın varlığını tespit etmekten büyük mutluluk duyduklarını, aksi takdirde tespit edeceklerini söyledi. bilimsel olarak büyük ikilemler ve problemlerle doludur.‘ Buluşacaklarını belirtti.
antik mega kıta Gondvana son derece bilimsel bir keşif alanı olarak kabul edilmektedir. Kıtadan kopan ve izleri her geçen gün daha da belirginleşen kıta, bir zamanlar Güney Amerika, Afrika, Hindistan, Antarktika ve Avustralya taşıyabilecek kadar büyük olduğu söyleniyor. Ancak kıtanın parçalanıp birçok kıtaya bölünmesiyle birlikte, bugün bilinen 7 kıtanın yanı sıra büyük bir kısmı denizler altında ve ZelandaBu dönemde ‘sekizinci kıta’ olarak adlandırılan kıtanın koptuğu sanılıyor.
Araştırmacılardan Douwe van Hinsbergen konuyla ilgili şunları söyledi: “Argoland tam olarak okyanusun üstünde veya altında bulunmadı, yalnızca jeolojik araştırmalarla tespit edildi. Kıtalar, Dünya’nın mantosuna gömülebilir ve yüzeyde jeolojik bir iz bırakmadan yok olabilirse, o zaman Dünya’nın ne olabileceğine dair çok az fikrimiz var.” jeolojik geçmişteki gibi görünüyordu.”dedi.
Ancak araştırmacılar araştırmaktan vazgeçmemiş ve uzun çalışmalar sonrasında paylaşılan araştırmada, “Deniz tabanının yapısı, bu kıtanın kuzeybatıya doğru sürüklendiğini ve bugünkü Güneydoğu Asya adalarının bulunduğu yere ulaştığını gösteriyor.”yazdılar.
Yine de araştırmacılardan Advokaat ‘işte bu kadar’ diyor. Birçok ada varkenekibin bulmacayı bir araya getirmekte zorlandığını söyledi. “Güneydoğu Asya’daki durum, Afrika ve Güney Amerika gibi tek kıtanın düzgün bir şekilde iki parçaya bölündüğü yerlerden çok farklı. Argoland birçok farklı parçaya bölündü ve bu da kıtanın yolculuğunu görmemizi engelledi.”söz konusu .
Çünkü kıta tamamen parçalandı. sadece adalarArgoland’ı keşfedip parça haline getirmenin mümkün olmadığını belirten araştırmacılar, şunları vurguladı: “Argoland muhtemelen başlangıçta tek bir kara kütlesi değildi; bunun yerine, muhtemelen eski okyanus havzalarıyla ayrılmış, mikro kıtasal parçalardan oluşan bir ‘argopelago’ydu.”İfadelerini kullandı.